Team Ringeriks-kraft

 

Team Ringeriks-kraft er Norges lengstlevende kontinentallag og ble startet på Ringerike høsten 2008. Laget bygde den gang videre på det arbeidet CK Ringrik hadde lagt ned gjennom mange år. Teamet ble startet opp under navnet Team Ringeriks bank og var de første årene ledet av  Knut Magnussen og Peder Kristoffersen. I 2010 ble laget overtatt av en gruppe private investorer med stor lidenskap for sykkelsporten. De neste årene var laget kjent under en rekke navn og grunnlaget for driften av teamet falt i stor grad på eierne direkte. Det var til tider tøffe økonomiske perioder, men ledelsen visste hvor de ville med laget og de hadde flere unge spennende ryttere i den lille stallen. Flere av eierne var i perioder inne og sponset laget via sine egne bedrifter og sammen klarte de å stable på plass økonomiske rammer som tillot dem å fortsette arbeidet.

 

De første resultatene

Etter mange år med hardt arbeid skulle det lille laget i 2013 virkelig begynne å se uttelling for sitt arbeid. Både Jonas Abrahamsen, Christer Jensen og Max Emil Kørner markerte seg med sterke resultater under Omloop van het Houtland Lichtervelde. De tre rytterne kjørte alle inn til etappeseire og dermed var teamets første internasjonale resultater et faktum. Etter suksessen i Amsterdam pekte alle piler oppover for teamet fra Ringerike. Flere potensielle sponsorer tok kontakt og en ny slagplan ble lagt. 2014 skulle bli året alle hørte om teamet som ville være kjent som Team Kathusa etter at en ny sponsoravtale var signert.

2014

I 2014 sikret teamet seg nasjonal oppmerksomhet når den oppadkommende unge rytteren Petter Theodorsen syklet inn til en formidabel gullmedalje under NM i landevei. Selv om det var Petter Theodorsen som fikk gleden av å rulle over målstreken først, var han meget klar på at han aldri ville klart det uten hjelp fra sine lagkamerater, som hadde gjort en enorm jobb som støtteryttere. Selv den gamle helten Dag Otto Lauritzen, som kommenterte løpet på TV2, dro flere ganger frem den fremdragene jobben støtterytterne Øivind Lukkedal, Marius Hafsås og Max Emil Kørner gjorde. Senere samme sesong sikret Øivind Lukkedal lagets første regnbuetrøye ved å vinne VM U23 i Ponferrada. Øivind Lukkedal ble senere proff i Team CCTA og lagkamerat med lagets eier Alexander Kristoff.

 

2015

I 2015 kom Ringeriks-Kraft på banen for første gang og laget skiftet navn til Team Ringeriks-Kraft. Team Ringeriks-Kraft kjørte i 2015 sesongen inn til andreplass på den femte etappen av Tour of Norway, med rytter Syver Wærsted. Innen løpet var over, sikret Petter Theodorsen Team Ringeriks – Kraft en flott 3. plass sammenlagt. Klatretrøyen i Arctic Race ble sikret for andre året på rad gjennom innsatsen til Jonas Abrahamsen. Senere samme år måtte Team Ringeriks-Kraft si adjø til sin mangeårige rytter Syver Wærsted, da han ble tilbudt proffkontrakt med Delko Marseille Provence KTM.

 

2016

Team Ringeriks-Kraft hadde store planer for 2016 sesongen og den kunne ikke startet bedre. Teamets nyest rytter, Frederik Wilmann, syklet inn til både etappe- og sammenlagtseier i stevnet GP Liberty Seguros i Italia. Resten av 2016 sesongen ble over det jevne for teamet og de innfridde flere av sine mål for sesongen.

 

2017

Etter flere sesonger med gode resultater var Team Ringeriks-Kraft på alles lepper og før 2017 sesongen fikk laget signert avtaler med flere navnesponsorer. Økte sponsorinntekter ga laget muligheten til å satse enda hardere og 2017 ble teamets travleste sesong. Til sammen hadde lagets 13 ryttere over 1200 reisedager og rytterne noterte seg 3 sammenlagtseire og 11 etappeseire i ritt verden over.

 

2018

Team Ringeriks-Kraft har allerede planene klare for de neste sesongene og flere spennende ryttere er på vei inn. Teamet er et prakteksempel på hva man kan få til med unge norske syklister.


Privacy Policy